Adres
Loppersumhof 24
6835 MA Arnhem

KvK
82347816

BTW
NL003674525B43

Betaalgegevens
T Siddle
NL28ASNB0782405665

Wat Doet Psilocybine

Inleiding

Sinds het begin van de mensheid worden overal ter wereld planten gebruikt voor fysieke, emotionele en spirituele heling en groei, de ’teacher planten’. We kennen onder andere Ayahuasca uit de oerwouden, San Pedro uit de woestijn en paddenstoelen uit de noordelijke landen waaronder Nederland. Daarnaast zijn er diverse door de mens geproduceerde stoffen die erg lijken op de werkzame stoffen in deze planten. We noemen deze psychedelica of hallucinogenen. Elk heeft een eigen karakter.

Veel van deze zijn in veel landen verboden gemaakt, In Nederland zijn een aantal planten legaal. Waaronder dus ook de door ons gebruikte planten (en paddenstoelen). De meeste hiervan zijn in Nederland gewoon in de smartshop te koop.

Je kunt de vraag: “Wat doet psilocybine?” vanuit verschillende perspectieven benaderen: fysiek, emotioneel en spiritueel. Elke benadering geeft andere inzichten, en volgens ons is er veel overlap.

Hoe werkt het stofje psilocybine in het lichaam?

Hoe werkt de truffel op onze gemoedstoestand?

Transformatieve processen…

Over de fysieke werking is inmiddels veel onderzoek gedaan. Met name in de jaren ’50 en ’60. Met de opkomst van het hippie tijdperk ontstond er bij machthebbers een groeiende angst voor de bewustzijn verruimende werking van deze stofjes, wat geresulteerd heeft in diverse verboden. Dit heeft helaas het onderzoek op een extreem laag pitje gezet. Gelukkig is er sinds enkele jaren een hernieuwde interesse ontstaan, en zijn er diverse instanties enorm aan de weg aan het timmeren om ons begrip te vergroten.

Chemische structuur Psilocin

In de structuur van deze verschillende psychoactieve stoffen is te zien dat ze erg op elkaar lijken. Ze passen daarom ook allemaal goed op de zenuwreceptor voor serotonine, en beïnvloeden daarmee de hersenen. Met name door een toename aan verbindingen tussen de verschillende hersengebieden. Bekijk hier een kort (3m) en vrolijk filmpje daarover.

van Psilocybine naar Psilocine

De werkzame stof psilocybine die in de truffels zit is eigenlijk niet psychoactief. Onder zure omstandigheden wordt het stofje echter omgezet in psilocine. Dit gebeurt in de maag, die erg zuur is. Om deze rede duurt het een half uur tot een uur voordat je de effecten begint te merken. Het is ook mogelijk om de (gemalen) truffels langere tijd in citroensap te weken en het daarna te consumeren. Dan zal het effect sneller inslaan.

PAssieflora Incarnata

De passieflora vindt haar oorsprong in Zuid-Amerika, waar ze als heilige plant werd beschouwd. Inmiddels voelt deze plant zich helemaal thuis in ons Nederlandse klimaat, en siert ze weelderig in vele tuinen. Over de werking is bekend dat het een milde MAO-remmende werking heeft. Maar daarnaast zijn er nog meer werkzame stoffen in deze plant, wat haar haar unieke karakter weergeeft.

Over de combinatie met truffels wordt gezegd dat zij de trip verdiept. En hoewel we gemerkt hebben dat dit waar is, klopt het niet dat psilocybine en MAO-remmers direct met elkaar te maken hebben. Wat wel gebeurt is dat de MAO-remmer ruimte laat voor het lichaamseigen DMT. Deze zal dus samen met psilocine op de serotonine receptor hechten, en zodoende zullen zij samen hun werk doen.

Onze eigen subjectieve ervaring is dat deze combinatie magisch is. Zo magisch dat ze als basis fungeert voor ons bedrijf.

Emotioneel

“This is where the magic happens!”

uitgepraat raken over wat onze reizen op emotioneel gebied met ons doen. Er is van 60 minutes (CBS News) een hele mooie docu. Deze geeft heel mooi weer hoe diepgaand de truffels, waar wij onder andere mee werken, hun werking hebben.

denkpatronen, maar ook emoties als angst, verdriet, teleurstelling, eenzaamheid, verlangens, (zelf)liefde. Daarin kan een breed scala aan blokkades of stoornissen bestaan. Psilopassie geeft je een mogelijkheid om bloot te leggen waar je aan toe bent, om los te laten wat je niet nodig hebt en uiteindelijk om te helen.

Psilopassie brengt je meer in contact met jezelf waardoor je meer innerlijke vrijheid gaat ervaren.

Spiritueel

Verhaal

Deze benadering leent zich er bij uitstek voor om in te leiden met een verhaal:

Dit is een kort sprookje over hoe de mens aan de holle gleuf komt tussen neus en bovenlip, “Voordat wij geboren worden, weten wij alles wat er is te weten over het hele universum. Wij zien en begrijpen alles wat was en wat komen gaat. Als het tijd is om te incarneren steekt een engel zijn hand uit en knipt met zijn vingers boven onze lip. Hierdoor vergeten we alles en komen we als een onwetende mens op aarde.”

Dit sprookje geeft weer dat we vanuit een bron komen die we vergeten zijn. Vanuit deze benadering voelen ervaringen die wij hebben met Psilopassie soms als thuiskomen. Alsof we het zeker weten, zonder het te hoeven begrijpen.

Op dit gebied zit volgens ons enorme potentie tot heling. Daarnaast schuilt juist hier ook het grootste gevaar. Niet iedereen is er klaar voor om een enorme koerswijziging te nemen. Je wereld staat letterlijk op zijn kop. En de beschermende mechanismen die men heeft kunnen enorm destructief zijn. Daarom is het essentieel dat iemand die voelt er niet klaar voor te zijn, deze reis niet maakt, of uitstelt. Daarom is het ook essentieel om intensieve begeleiding te vragen.

Hoe weet je of je er klaar voor bent? Ben je bereid om je angst, je weerstand, je arrogantie, je eenzaamheid of welke emotie dan ook aan te kijken en te omarmen? Onze intake gesprek(ken) gaan voornamelijk over deze vragen. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw thema’s maar we willen vooral weten of dit jouw moment is. En als dat zo is, dan zijn wij er voor je. In liefde.